Hydrogeoloog / Grondwater Innovator
We zijn op zoek naar een ervaren hydrogeoloog / ingenieur grondwater modellering. Een echte grondwater innovatordie de uitdaging opneemt om onze technologie en unieke data te beheren, te analyseren en te visualiseren tot een slim grondwater sensornetwerk.

Klik hier voor meer informatie over vacature Hydrogeoloog / Grondwater Innovator bij iFlux nv in Niel, Antwerpen
Programmamanager Waterveiligheid met netwerk
Als programmamanager Waterveiligheid ben je verantwoordelijk voor het kennis- en onderzoeksprogramma van STOWA op het werkveld waterveiligheid. Je verbindt dit met de overige werkvelden van STOWA. Je geeft samen met de programmacommissie met visie sturing aan de inhoud van het onderzoeksprogramma en vertaalt dit naar concrete projecten.

Klik hier voor meer informatie over vacature Programmamanager Waterveiligheid met netwerk bij STOWA in Amersfoort
Medewerker milieu, compliance en duurzaamheid
Als parttime medewerker milieu, compliance en duurzaamheid adviseer je in- en externe stakeholders over juridische en beleidsmatige aspecten van bestaande en beoogde ketens. Daarnaast help je juridische barrières te slechten en ondersteun je in- en externe beleidsmakers met relevante milieu-informatie.

Klik hier voor meer informatie over vacature Medewerker milieu, compliance en duurzaamheid bij AquaMinerals B.V. in Nieuwegein
Adviseur stedelijk water en klimaatadaptatie
Arcadis zoekt een enthousiaste, ervaren adviseur die complexe vraagstukken zelfstandig oppakt. Resultaten vertaal jij in adviezen voor onze klanten. Daarmee geef je vorm aan water in stedelijk gebied in relatie tot veiligheid, klimaatbestendigheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Jij bent expert waterhuishouding binnen integrale ruimtelijke ontwikkelingen.

Klik hier voor meer informatie over vacature Adviseur stedelijk water en klimaatadaptatie bij Arcadis Nederland in 's-Hertogenbosch, Amsterdam, Zwolle, Assen
Ervaren adviseur natuur en biodiversiteit
Hoe we omgaan met de natuur is een actueel maatschappelijk thema. Sla de krant open en er is minimaal één artikel dat gaat over ontwikkelingen die raken aan natuur. Als ervaren adviseur bij Arcadis, adviesgroep natuur & biodiversiteit begeef je je in die wereld. Daarbij zoek je continu een balans tussen economische afwegingen, natuurwetgeving en kansen voor de biodiversiteit.

Klik hier voor meer informatie over vacature Ervaren adviseur natuur en biodiversiteit bij Arcadis Nederland in In overleg
Zoek in 28 vacatures:  
Algemeen nieuws

05.01.2015 Gilde herleeft in Boxtel

Op dit moment verlaat vrijwel dagelijks ervaren personeel door pensionering de watersector. En daarmee verdwijnt ook de jarenlange praktijkkennis die zij opbouwden. Dat het vakmanschap in het waterbeheer zo ernstige hiaten kan oplopen, is een breed onderkend risico. Oudere werknemers hebben in hun dagelijkse werk nauwelijks tijd om jonge collega's - als die al binnen komen - de begeleiding te geven die ze nodig hebben. Tegelijk is het noodzakelijk dat het vakmanschap groeit, juist om de toegenomen complexiteit in het waterbeheer te hanteren.

Steeds meer onderkent de sector dat deze vertrekkende werknemers de kans moeten hebben hun waardevolle praktijkkennis over te dragen aan een jongere garde. Een van de mogelijkheden voor verbeterde kennisoverdracht is het inrichten van een gilde. Daarbij wordt de Middeleeuwse ‘meester gezel' relatie teruggebracht op de werkvloer.

De gemeente Boxtel gaat experimenteren met deze vorm van kennisoverdracht binnen de gecombineerde werkterreinen (afval)water, groen en wegen en stelt een zogenaamd ‘Regenbooggilde' in.

Operationele kennis
In een periode van twee jaar zullen de jongeren met oudere werknemers meelopen. Er is voldoende tijd om allerlei operationele kennis over te brengen, waaronder die van het plaatselijke waterbeheer. Want hoe werkt het nu echt? Wat zijn eigenaardigheden die optreden in het watersysteem in het gebied? Deze ‘kneepjes' zijn zelden te vangen in procedures en handboeken.

Start voor het traject vormt een zogeheten Speech Act op 2 februari 2015, waarin wethouder en vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat en het ministerie van I en M, in een ‘taalhandeling' hun steun uitspreken aan het initiatief. Hiermee zijn ook de Watercoalitie en het Nationaal Watertraineeship betrokken.
"Het Gilde zal geen echte organisatie worden, maar een continue leerstructuur, waaraan organisaties zich committeren," benadrukt Govert Geldof van het Nationaal Watertraineeship. Er zijn daarbij drie leeftijdsgroepen aan zet, een jongere, een oudere, en een "verbinder" (een veertiger). De jonge trainee zal vier dagen werken en een dag leren. Het is een situatie die niet alleen de jongere en de organisatie voordelen biedt. "Voor ouderen betekent het traject waardering van hun vakmanschap", zegt Geldof. Zij kunnen aan het einde met oprechte voldoening de deur achter zich dichttrekken.

Deel dit artikel:


Meer nieuws


Oudere artikelen...


techniek: Datastudio | design : Loco Creations - Creative design | CMS | SEO