Onderzoeker microbiologische waterkwaliteit
In deze aantrekkelijke functie op het dynamische snijvlak van onderzoek en praktijk ben je verantwoordelijk voor de opzet, uitvoering en rapportage van onderzoek naar de microbiologische (oppervlaktewater)kwaliteit.

Klik hier voor meer informatie over vacature Onderzoeker microbiologische waterkwaliteit bij KWR Watercycle Research Institute in Nieuwegein
Beleidsadviseur Fysieke Omgeving
Wil jij aan de voorkant het ruimtelijk proces beïnvloeden? Wil jij de wateragenda maken? En, wil jij (mee)bedenken wat daarbij voor het waterschap belangrijk is? En ben jij bovenal een collega die weet te verbinden, dan zijn wij op zoek naar jou.

Klik hier voor meer informatie over vacature Beleidsadviseur Fysieke Omgeving bij Waterschap Hollandse Delta in Ridderkerk
Adviseur Water & Riolering
Bouw jij mee aan het verder standaardisering van processen, professionele- en eenduidige advisering en weet jij op de juiste momenten in te spelen op ontwikkelingen? En word jij daarnaast ook blij van klimaatbestendig handelen en water robuust inrichten?

Klik hier voor meer informatie over vacature Adviseur Water & Riolering bij Gemeente Barneveld in Barneveld
2 Adviseurs Waterveiligheid
Je bent als Adviseur Waterveiligheid een waardevolle toevoeging in het team voor wat betreft Waterveiligheid en Geotechniek. Je voert technische toetsingen uit en beoordeelt waterkeringen waarbij de techniek centraal staat (Wettelijke Beoordeling Instrumentarium WBI). Je ondersteunt collega's bij het uitbrengen van adviezen.

Klik hier voor meer informatie over vacature 2 Adviseurs Waterveiligheid bij Waterschap Hollandse Delta in Ridderkerk
Senior Onderzoeker
Als Senior Onderzoeker ben je verantwoordelijk voor de microbiologische veiligheid van het drinkwater dat Evides levert aan haar klanten. Hiertoe voer je wetenschappelijk verantwoord onderzoek uit, neem je initiatieven op basis van kennis, kunde en een analyse van relevante ontwikkelingen en weet je de juiste personen op het juiste moment te overtuigen.

Klik hier voor meer informatie over vacature Senior Onderzoeker bij Evides in Kralingen
Teamleider Projecten Distributie
Ben jij de teamleider die voldoening haalt uit het coachen en motiveren van een team? Als één van de 4 teamleiders binnen de sector Distributie zorg jij dat jouw team Projecten Distributie optimaal functioneert en ieder teamlid met plezier aan het werk is. Als teamleider ben je samen met het team verantwoordelijk voor een correcte uitvoering van de projecten binnen de geplande tijd en het beschikbare budget.

Klik hier voor meer informatie over vacature Teamleider Projecten Distributie bij WMD Drinkwater BV in Assen
Trainee Nationaal Watertraineeship
Om deel te kunnen nemen aan het Nationaal Watertraineeship is het van belang dat je een HBO- of WO-opleiding hebt afgerond. Denk hierbij aan Civiele Techniek, Hydrologie, Land- en Watermanagement, maar bijvoorbeeld ook aan Bestuurskunde en Planologie. Kennis van én affiniteit met water is hierbij essentieel.

Klik hier voor meer informatie over vacature Trainee Nationaal Watertraineeship bij Nationaal Watertraineeship in Nederland
Zoek in 32 vacatures:  
Algemeen nieuws

05.01.2015 Gilde herleeft in Boxtel

Op dit moment verlaat vrijwel dagelijks ervaren personeel door pensionering de watersector. En daarmee verdwijnt ook de jarenlange praktijkkennis die zij opbouwden. Dat het vakmanschap in het waterbeheer zo ernstige hiaten kan oplopen, is een breed onderkend risico. Oudere werknemers hebben in hun dagelijkse werk nauwelijks tijd om jonge collega's - als die al binnen komen - de begeleiding te geven die ze nodig hebben. Tegelijk is het noodzakelijk dat het vakmanschap groeit, juist om de toegenomen complexiteit in het waterbeheer te hanteren.

Steeds meer onderkent de sector dat deze vertrekkende werknemers de kans moeten hebben hun waardevolle praktijkkennis over te dragen aan een jongere garde. Een van de mogelijkheden voor verbeterde kennisoverdracht is het inrichten van een gilde. Daarbij wordt de Middeleeuwse ‘meester gezel' relatie teruggebracht op de werkvloer.

De gemeente Boxtel gaat experimenteren met deze vorm van kennisoverdracht binnen de gecombineerde werkterreinen (afval)water, groen en wegen en stelt een zogenaamd ‘Regenbooggilde' in.

Operationele kennis
In een periode van twee jaar zullen de jongeren met oudere werknemers meelopen. Er is voldoende tijd om allerlei operationele kennis over te brengen, waaronder die van het plaatselijke waterbeheer. Want hoe werkt het nu echt? Wat zijn eigenaardigheden die optreden in het watersysteem in het gebied? Deze ‘kneepjes' zijn zelden te vangen in procedures en handboeken.

Start voor het traject vormt een zogeheten Speech Act op 2 februari 2015, waarin wethouder en vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat en het ministerie van I en M, in een ‘taalhandeling' hun steun uitspreken aan het initiatief. Hiermee zijn ook de Watercoalitie en het Nationaal Watertraineeship betrokken.
"Het Gilde zal geen echte organisatie worden, maar een continue leerstructuur, waaraan organisaties zich committeren," benadrukt Govert Geldof van het Nationaal Watertraineeship. Er zijn daarbij drie leeftijdsgroepen aan zet, een jongere, een oudere, en een "verbinder" (een veertiger). De jonge trainee zal vier dagen werken en een dag leren. Het is een situatie die niet alleen de jongere en de organisatie voordelen biedt. "Voor ouderen betekent het traject waardering van hun vakmanschap", zegt Geldof. Zij kunnen aan het einde met oprechte voldoening de deur achter zich dichttrekken.

Deel dit artikel:


Meer nieuws


Oudere artikelen...


techniek: Datastudio | design : Loco Creations - Creative design | CMS | SEO