Waterbedrijf Groningen logo Watervacatures

Waterbedrijf Groningen

Waterbedrijf Groningen

Over Waterbedrijf Groningen

Jij, wij, water

Schoon drinkwater leveren aan alle Groningers. Dat is wat we doen. Om dat te kunnen blijven doen, zullen we slim en bewust om moeten gaan met het kostbare water in onze regio. Dat kunnen we niet alleen, daarbij hebben we iedereen nodig; ook jou!

Samen zorgen voor voldoende water

Wij richten ons op een betere bescherming van onze bronnen. Daarnaast kijken we naar waterbesparing binnen ons bedrijf. Met onze partners ontwikkelen we duurzame alternatieven en nieuwe waterwinningen. Jij kunt water besparen in en om je huis of bedrijf en wij helpen je daar bij.

Zo zorgen we er samen voor dat er nu en in de toekomst voldoende betrouwbaar drinkwater is voor iedereen!

Wat we doen

Schoon en betrouwbaar drinkwater is sinds 1879 de basis van onze activiteiten. Maar wist je dat we nog veel meer doen?

Drinkwater voor Groningen

Onze kerntaak is het leveren van schoon en betrouwbaar drinkwater. In Groningen vormen zowel grond- als oppervlaktewater de basis voor de bereiding van drinkwater. Grondwater is afkomstig van het Drents Plateau. In waterwingebieden pompen we het op. De Drentsche Aa is de bron van het oppervlaktewater.

Wist je dat er 5115 km waterleiding ligt in stad en ommeland? Via vijf productielocaties leveren we aan ruim 575.000 klein- en grootverbruikers 46 miljard liter drinkwater. De productielocaties zijn te vinden in de plaatsen De Punt, Onnen, Nietap, de Groeve en Sellingen.

Werken bij Waterbedrijf Groningen

Wij werken iedere dag aan een gezamenlijke missie voor Groningen. Samen zorgen we ervoor dat er ook in de toekomst genoeg betrouwbaar drinkwater is voor alle Groningers. Help je mee?

Onze vacatures

Water beweegt ons allemaal. Werken bij Waterbedrijf Groningen is voor ons dan ook een bron van inspiratie, energie en voldoening. Wij werken samen aan water voor nu én voor later. Om ons bij deze uitdaging te helpen, zoeken we mensen die ons team willen versterken op het gebied van drinkwater, industriewater en duurzaamheid. Ben jij diegene die we zoeken?

Vacatures bij Waterbedrijf Groningen