Aqua Nederland 2024

Evenals vorig jaar speelde de Aqua Nederland in op een urgent thema in de waterketen: aantrekken van nieuwe waterprofessionals. Op Next Level werd een Vacature Plaza ingericht. Hier werden de meest actuele Water- en GWW vacatures gepresenteerd door Watervacatures.nl. Aansluitend organiseerde onze partner Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW) een speciale MBO-studenten dag tijdens deze vakbeurs.

MBO Studentendagen

KNW organiseert speciale MBO Studentendagen tijdens de AQUA Nederland Vakbeurs. Een geslaagd initiatief om jongeren te laten kennismaken met de sector – en andersom – en zo vakmanschap te werven en te behouden. Met dit doel heeft KNW ook de MBO-prijs ingesteld, die elk najaar wordt uitgereikt voor MBO eindopdrachten.

MBO Studentendag 2024

Tijdens AQUA Nederland 2024 in Gorinchem werd opnieuw een MBO Studentendag georganiseerd, en wel op donderdag 21 maart. Het was een geslaagde dag, met zo’n 50 MBO’ers van drie MBO-opleidingen  – Da Vinci College Dordrecht, Curio uit Breda en MyTec Nova College Beverwijk. Water experts van Evides, HHNK en Waternet gaven uitleg over werk in de watersector, en de MBO’ers gingen voor opdrachten langs bij bedrijven op de beursvloer. Aan het eind van de dag pitchten zij hun resultaten.

2403 MBOstudentendag

MBO’ers pitchen over de uitgevoerde opdrachten op de beursvloer, aan het einde van weer een geslaagde MBO Studentendag.

Bron: MBO Studentendagen (waternetwerk.nl)

Watervacatures.nl